Samarbetspartner

LKAB
Gällivare Kommun
NSD
New Boliden
Falcks
coopnorr
upp
Sparbanken Nord
Region Norrbotten
NOVA Karlgrens
Nåiden ER Consult
Nårrmåleri AB Sisu
GG Handel AB Tingstad
Privab Top Bostäder
Grafex Kronagg
Norrmejerier RW Larm & Säkerhet
Maltlasse AB Nextjet
Polfärskt Orkla
Svensk Cater Lantmannen
Ewerman Arla
Länstrafiken Norrbotten Kontex
SEB Sibylla
Nordan Beyron Door
Gällivare Rör
Unilever Findus Quality Resort
Brasseriet JTA Signal och Andersson
Jobmeal

 

Lilla VM

Om oss

Dags för ännu en upplaga av Lilla VM, den 56:e i ordningen, och likt tidigare år så är vi från lillavm.se-staben med och bevakar de spännande tävlingarna. Som tidigare år kommer vi stå för snabba uppdateringar av resultat och bilder

I år har vi hälsar vi våran fotograf Susanna välkommen för 3:e året i rad, samt våra helt nya fotografer: Sabrina, Celine och Mats.

Detta år fortsätter vi med den automatiska resultatrapporteringen, webbkamerasändningar och fotografering. Nytt för i år är att vikskärmarna med papperslappar i foajén har ersatts med digitala resultatskärmar där vi rullar allt från bilder till All-Starlag till matinformation. Med ny hårdvara till webbkamerorna så hoppas vi att ni där hemma ska få en bättre upplevelse när ni ser på matcherna.

Vilka vi är hittar ni under kontakt! Finns det någonting ni önskar till hemsidan eller till bevakningen så kontakta gärna oss så ska vi se om vi kan lösa det. 

Historik

Grunden till lillavm.se lades redan 2007. då vår nuvarande webbmaster Tim fotade mer eller mindre alla matcher i ishockeyn detta år och fick dem publicerade på MAIF Hockeys hemsida. Detta var ett rent nöjesprojekt och fotografierna var i varierande kvalitet

2008 anlitades vår nuvarande fotografchef Gustav för att fotografera under Lilla VM, och bilderna publierades på MAIF Hockeys hemsida, denna gång av Tim som vid det tillfället var administratör för hemsidan.

2009 var året då vi fick en rejäl uppsvning; fortfarande huserade vi på hockeyns hemsida. Denna gång hade vi sett att en av hjälptränarna inom hockeyn skrev otroligt bra ishockeyreferat till sitt eget lags seriematcher, så vi frågade honom om han ville skriva under Lilla VM och få det publicerat på ishockeyns hemsida. Han ställde upp och referaten var mycket uppskattade. I samma veva kom vår nuvarande skribent in, då bara som vikarierande skribent för att täcka upp för ordinarie

2010 blev starten för hemsidan i dess nuvarande skick. I samma veva blev det känt att Norrbottens Idrottsförbund ej kom att fortsätta arrangera Lilla VM. I sista stund tog MAIF över tävlingarna och vi bestämde oss att bevaka tävlingarna på denna hemsida - lillavm.se. När MAIF fick höra talas om vårt projekt tog de kontakt och lillavm.se blev den officiella hemsidan för tävlingarna.

2011 fortsatte vi i samma spår. Vi gjorde också ett försök att inkludera webbkameror, någonting som inte gick helt smärtfritt men som ändå var uppskattat från föräldrar som hade fått stanna hemma.

2012 fortsatte vi bygga på konceptet med webbkameror. Efter många timmar med trocklanden lyckades vi få i gång totalt sju webbkameror varav fem fungerade relativt smärtfritt medan de två sista bestämde sig för att göra livet surt för oss. Vi ändrade även inriktning från ishockeyreferat till en bredare rapportering med repotage från åtta av de nio grenarna (förlåt skidorientering vi hann inte med er).

2013 var egentligen ett ganska tråkigt år sett till att vi inte gjorde så mycket nytt som förändrade läsarnas upplevelse. Bakom kulisserna så var skillnaden desto större. Bättre hårdvara som underlättade webbkamera hanteringen samt ett automatiskt resultatrapporteringsystem som snabbade upp publiceringen av resultat enormt mycket. Det ni läsare upptäckte var däremot våra väldigt uppskattade repotage.

Copyright LillaVM.se 2018